Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja, lideri Kosova i Srbije su to pominjali 2018.

John Bolton
Izvor: BBC

Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal Faksveb da pitanje korekcije granice između Kosova i Srbije nije bila njegova ideja.

Kako prenosi Gazeta Ekspres, Bolton je na posredan način priznao da je bio upoznat sa tom idejom, za koju je rekao da je ideja predsednika Kosova i Srbije.

"U slučaju Kosova i Srbije postojale su indikacije još 2018. da su lideri hteli da to pitanja reše, jer su videli da ne mogu da ostvare stvarni nezavisni ekonomski razvoj i stabilnost dok se njihovi odnosi ne normalizuju. Bilo je to vrlo kontroverzno unutar tih država, ali se meni učinilo da je to vredno napora. Jedna od stvari o kojima su razgovarali bila je mogućnost razmene teritorija“, rekao je Bolton.

Bolton je rekao da je ovakva ideja dočekana sa gnušanjem od strane Nemačke, Zapadne Evrope, ali i u pojedinim delovima Balkana.

"Moja ideja nije razmena teritorija, ali lideri Kosova i Srbije su to tražili. Mislio sam da se moraju preduzeti određeni koraci na Balkanu i u Istočnoj Evropi. Prvo, da se smanji ruska uključenost. Na Balkanu sam rekao da opasnost ostaje sa nerešenim sporovima, to je plodno tlo za nekoga ko može da stvori sukobe", istakao je Bolton.

 

misterNO
05. Jul 2020.
Ma, to je nemoguće! Da svom narodu koji ga je plebiscitno izglasao a samo na Kosovu i Metohiji sa preko 85% glasova, da radi iza ledja? Da naš predsednik radi iza ledja svom narodu i gazi Ustav?? Pre ću da poverujem da će Marina Raguš biti ministar inostranih poslova nego u ovu tvrdnju! Ne mogu da verujem svojim očima šta sam pročitao! Ipak mi je lakše kad slušam šta mi oni kažu…
Mister,!!!???
06. Jul 2020.
Postovani mister NO,da ne bi bilo razgovora oko toga ne bi se toliko pricalo
misterNO
06. Jul 2020.
Dragi prijatelju,
Sarkazam je pojačana ironija. To je oštra poruga. Polazište joj je negativan stav prema onome kojem je upućena. Ponekad i tako pročitaj komentar.😉 Veliki pozdrav!