Boš: Negiranjem Račka Srbija nastavlja da se predstavlja kao žrtva

Boš o Srbiji i Specijalnom sudu
Izvor: Telegrafi.com

Bivši ambasador Holandije na Kosovu Robert Boš izjavio je da Srbija negiranjem Račka nastavlja da se predstavlja kao žrtva, baš kao i u BiH, prenosi Telegrafi.

"Srbi pokušavaju da prekrajaju istoriju tako što se predstavljaju kao žrtve, a ne kao oni koji su započeli sukob. To je veoma pametan način da se predstavite kao žrtve. Specijalni sud procesuira žrtve, dok se pravi agresori ne procesuiraju", rekao je Boš za RTK.

Boš je rekao i da je Specijalni sud u Hagu, gde se nalaze bivši lideri OVK zbog navodnih ratnih zločina, čudan sud, "jer ne goni prave počinioce, već žrtve".

"Sumnjam u ovaj sud, on je usmeren samo na jednu stranu, a ne na drugu stranu u sukobu. Mislim da sud ne treba da bude ovde i u stvari mislim da je to iz političkih razloga. Cela ideja, Martijev izveštaj, osnova Martijevog izveštaja je bila o trgovini organima. Da je došlo do trgovine organima, bilo bi strašno kako je on to opisao. U izveštaju Klinta Vilijamsona zaključeno je da to nema nikakve veze sa ovim, tako da nema dokaza. Ovo bi trebalo da zaustavi čitavu optužbu jer nema razloga da se nastavi, jer je trgovina organima bila razlog zašto su se svi toliko uznemirili", rekao je Boš.