Brnabić sa Hristodulidisom: Hvala Kipru na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Brnabić sa Hristodulidisom
Izvor: Kosovo online

Srbija i Kipar imaju isti stav kada je u pitanju poštovanje međunarodnog prava, ocenila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na sastanku sa predsednikom Kipara Nikosom Hristodulidisom i izrazila zahvalnost na kontinuiranoj podršci Kipra suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Brnabić je ocenila da dve zemlje povezuju čvrsto prijateljstvo, istorijski potvrđena bliskost i solidarnost dvaju naroda, utemeljena na punom razumevanju i dugogodišnjoj uzajamnoj podršci, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Istakla je da o posvećenosti unapređenju saradnje svedoči i održavanje treće zajedničke sednice dve vlade i izrazila uverenje da će memorandumi potpisani između ministarstava Srbije i Kipra doprineti čvršćoj saradnji, pre svega u oblastima obrazovanja,  nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Ocenila je da najveću mogućnost za unapređenje privredne saradnje, predstavlja povećanje kiparskih direktnih investicija u privredu Srbije i pozvala kiparske kompanije da u većem broju investiraju na srpskom tržištu.

Premijerka je izrazila očekivanje da će, osim povećanja trgovinske razmene, biti razmotrena i saradnja u oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, u kojima dve zemlje poseduju značajne potencijale.

Predsednik Hristodulidis je poručio da je Kipar posvećen ubrzanju procesa pristupanja Evropskoj uniji zemalja Zapadnog Balkana i preneo čvrstu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, imajući u vidu da jedino takva politika osigurava stabilnost u regionu i Evropi.