Brnabić sa Skeritom: Zahvalnost Dominiki na suspenziji priznanja nezavisnosti Kosova

Ruzvelt Skiter i Ana Brnabić
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominike Ruzveltom Skeritom, sa kojim je razgovarala o daljem unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa i zahvalila mu na odluci te zemlje da suspenduje priznanje nezavisnosti Kosova.

Kako se navodi u saopštenju parlamenta, Brnabić je istakla zahvalnost Dominiki "na odluci da suspenduje priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine", čime je, dodala je, potvrđeno ne samo prijateljstvo dve zemlje, već i privrženost Komonvelta Dominike osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Brnabić je izrazila veliku zahvalnost premijeru Skeritu na poseti i podršci Srbiji u izuzetno izazovnim vremenima.

Predsednica parlamenta je istakla spremnost za dalji razvoj ekonomskih odnosa i pružanje podrške na polju obrazovanja, da studenti iz Dominike učestvuju u projektu "Svet u Srbiji", kojim se godišnje stipendira oko dve stotine studenata iz zemalja širom sveta, za koje veruje da može da bude temelj bilateralnih odnosa i saradnje u budućnosti.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski uz nadu da će se dinamika razvoja pozitivnih odnosa nastaviti i da tome mogu da doprinesu potpisani sporazumi prilikom prethodne posete premijera Skerita Srbiji.

Razgovali su i o formiranju poslaničke grupe prijateljstva.

Sastanku u parlamentu Srbije prisustvovala je i predsednica Odbora za spoljne poslove u Narodnoj skupštini Srbije Marina Raguš.