Brnabić: Za krvoproliće na Kosovu kriv isključivo Kurti, borićemo se za naš narod i zemlju

Ana Brnabić
Izvor: Kosovo Online

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da je za krvoproliće na severu Kosova kriv isključivo Aljbin Kurti.

Brnabić je u video obraćanju na instagramu navela da je završila sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o merama koje treba preduzeti i o tome šta dodatno može da se uradi za srpski narod, pre svega na Kosovu.

"Za nama su dva užasno teška dana. Zahvaljujući politici Aljbina Кurtija, svi smo bili svedoci užasnog krvoprolića na Кosovu i Metohiji", istakla je premijerka.

Kako je navela, ono što je posebno teško, u ovako užasnim trenucima, je to što nijedna tragedija ne može da nas ujedini.

"Monstruozna je laž koju je objavio tajkunski dnevni list Nova, na svojoj naslovnoj strani u sutrašnjem izdanju, da je Aleksandar Vučić svu krivicu za krvoproliće prebacio na Srbe na Kosovu i Metohiji. Ne postoji osoba u Srbiji koja nije jasno čula da je Aleksandar Vučić rekao da je jedini, jedini i isključivi krivac za krvoproliće na Kosovu i Metohiji, Aljbin Kurti i njegova politika", istakla je premijerka.

Kako dodaje, za razliku od njih i političara koje podržavaju koji su, kako navodi, nemušto i bezumno branili interese Srbije, Vučić je u Ujedinjenim nacijama i juče ponovo u Beogradu, po ko zna koji put, ponovio da Srbija "nikada, nikada neće priznati nezavisnost Kosova".

"I borićemo se protiv toga i borićemo se protiv laži. Borićemo se za našu zemlju i uvek ćemo se boriti za naš narod", naglasila je Brnabić.