Bukoši: Oni koji žele da iskoriste institucionalni vakuum zbog haških procesa greše

Bujar Bukoši
Izvor: Koha ditore

Bivši premijer u emigraciji, tokom rata na Kosovu, Bujar Bukoši, rekao je da su istina i istorija u opasnosti da budu srušene, zbog optužnica protiv lidera OVK, prenosi Koha.

Ocenio je da greše oni koji nameravaju da iskoriste institucionalni vakuum zbog haških procesa.

Hašim Tači je u četvrtak podneo ostavku na mesto predsednika, nakon što je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njega.

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi otputovali su u Hag sa njim.

Oni i Jakup Krasnići optuženi su za ubistva, mučenja i nestanak osoba u periodu mart 1998. - septembar 1999. Među šrtvama se pominju i pristalice DSK.

Bukoši je izjavio da posle podizanja optužnica protiv lidera OVK, Kosovo treba da radi na uveravanju sveta da je problem Srbija, a ne Albanci.

„U ovim teškim trenucima Kosovo mora naporno da radi na tome da ubedi svet da je njegov problem bila Srbija i pokušaj srpskog genocida nad Albancima, a ne Albancima koji su se zajedno, deset godina političkog otpora zajedno sa NATO borili i spasili. Kosovo“, rekao je Bukoši.

Istakao je da treba zadržati uverenje da će pravda pobediti.

„Drago mi je zbog hrabrosti s kojom se optuženi suočavaju sa pravdom, dajući Kosovu dostojanstvo i budućnost“, rekao je Bukoši.

Naglasio je da svi oni koji žele da iskoriste institucionalni vakuum zbog haških procesa greše i da će biti „slepa oruđa ozbiljnog kompromisa pravde“.

„Postali bi oruđe plemenskog protežiranja u poltici. Kosovo još uvek nije završilo svoju bitku sa nacističkom Srbijom i mi ćemo pobediti u ovom izazovu, baš kao što smo izvojevali slobodu i nezavisnost. Ne želim da se odvojim od ovog sveta, a da ne vidim da Srbija kleči, baš kao i nacistička Nemačka posle njene kapitulacije. Mi Albanci nećemo oslabiti u ovoj oluji“, rekao je Bukoši.

Ja
07. Novembar 2020.
Jer samo zato sto ste sa nepravdom i svojim lazima same sebe skodili nikad nije dobro pravdu u nepravdu pretvoriti jer pravda uvek pobedi Bog samo pravdu brani !!!!!!!!