Bulješkaj: Više od 1.000 službenika carine, policije i policijskog inspektorata prijavilo imovinu

Il Bulješkaj
Izvor: Ekonomia Online

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Jil Bulješkaj saopštio je da 4.000 službenika carine, polije, policijskog inspektorata, u obavezi da do 11. maja prijavi imovinu, prenosi Reporteri.

Do sada, kako je naveo Bulješkaj, više od 600 je prijavilo imovinu, a 700 njih je u procesu prijavljivanja.

„Do sada ima oko 4.000 službenika koji su u ovoj fazi dužni da se izjasne. Prema podacima kojima raspolažemo, ima preko 600 koji su obavili ovaj zadatak. Ima više od 700 onih koji su počeli da popunjavaju deklaraciju o imovnom stanju, što znači da nam je ostalo manje od 3.000 onih koji još nisu ušli u sistem i nisu počeli da prijavljuju svoje imovinsko stranje. Izjava je samo u elektronskoj formi, to mogu da urade sa bilo koje lokacije, bilo od kuće, sa radnog mesta preko mobilnog telefona ili preko računara. Pozivamo ih da se izjasne na vreme, ali je veoma važno da budu tačni”, kazao je Bulješkaj.

On je potvrdio da će od sledeće godine svoju imovinu prijavljivati i doktori i profesori javnih univerziteta.

„Postoje još dve nove kategorije koje nemaju obavezu da se izjašnjavaju u ovom periodu, to su doktori sekundarnog i tercijarnog sistema kao i profesori javnih univerziteta koji moraju da se izjašnjavaju od sledeće godine”, rekao je Bulješkaj.