Ćaljaj: Srbi na severu Kosova žrtve terora Srbije

Rašit Ćaljaj
Izvor: KALLXO.com

Poslanik Demokratske partije Kosova Rašit Ćaljaj rekao je da su Srbi na severu Kosova trenutno najveće žrtve terora Srbije i da su dužni da slušaju, kao i da su srpski kapaciteti da stvaraju tenzije na severu Kosova mali, prenosi Koha.

"Za mene su Srbi glavne žrtve. Zavise od srpske države, ako ne slušaju, obustavljaju im plate i penzije, otvaraju predmete i vode ih na informativne razgovore. Život im je veoma težak. Oni nemaju kapacitet da izazovu veliku tenziju, ali mogu da naprave probleme", rekao je on.

Ćaljaj je takođe rekao da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić nameravao je da ospori institucije Kosova.

"Radoičić je imao poruku za srpsko stanovništvo na severu. Glavna poruka je bila običnom narodu na severu, da je još uvek jak. Većina stanovnika je pod velikim pritiskom", rekao je Ćaljaj.

Poslanik Samoopredeljenja Enver Dugoli rekao je da je u video poruci potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića uočio njegovo depresivno stanje.

"Izgled Radoičića ima dve dimenzije, to je njegovo depresivno stanje, jer sve više srpsko stanovništvo shvata njegove ciljeve i postupke koje je činio sa organizovanim švercerskim bandama, a sve je više lokalnih Srba sa severa koji sarađuju sa institucijama Kosova. Krijumčarske aktivnosti su otkrivene saradnjom sa stanovništvom i ovo je ozbiljna situacija za bande", rekao je Dugoli.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Anton Ćuni kaže da Srbija nastavlja sa kriminalnim aktivnostima, kroz stvaranje napetih situacija. On je za KTV rekao da srpska država nastavlja specijalni rat, iako to, prema njegovim rečima, neće moći da stvori efekat.

"Beogradski režim i dalje nastavlja sa starim stereotipima. Koriste kriminalne forme, koje izjavama i postupcima pokušavaju da stvore napete situacije, da stvore usluge kao preduslov u pregovorima. Ovo je neka vrsta specijalnog rata", izjavio je Ćuni.