Dačić o zastavi "Nema predaje": UN nisu priznale Kosovo, to što je primljeno u FIFA ništa ne znači

Ivica Dačić
Izvor: Euronews Srbija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić oglasio se povodom prijave FS Kosova da se kazni fudbalska reprezentacija Srbije zbog zastave „Nema predaje“, koja je krasila svlačionicu "orlova" pred meč s Brazilom. Dačić je poručio FIFA da je to licemerno jer Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo, kao i da su u pitanju dvostruki aršini.

„Mi ne možemo tu sada kao država da reagujemo, zato što su to sportske organizacije. Ali, to pokazuje kako je veliko licemerje. Je l' zamislite sada da je Ukrajina tu? I da ona kaže, Krim je Ukrajina, nema predaje. Je l' bi neko izbacio Ukrajinu, jel bi neko kaznio Ukrajinu? Kako ih nije sramota?! Čekaj, jel oni stvarno misle da smo mi svi glupi i da mi svi ne razumemo o čemu je reč",  rekao je Ivica Dačić gostujući na TV Prva.

Dačić je naveo da ne govori "sada o FIFA, jer to se Kosovo žalilo".

"Verovatno tu postoje neke procedure i ne znam kakva kazna može da bude. Novčana, verovatno. To je licemerno. Je l' Kosovo proglašeno za državu? To što je primljeno u FIFA ne znači ništa. Tamo ima i članica regionalnog karaktera. Ovde Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo“. Ta zastava govori o fudbalu da nema predaje, ja sam je tako razumeo“, rekao je Ivica Dačić.