Dačić: Prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo

Ivica Dačić 05
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima kaže da je dosta više gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas po ko zna koji put izjavio Boško Obradović.

Dačić kaže i da je Srbija, za ovih osam godina koalicije SPS-a i SNS-a, vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Đilasa kada su svi govorili da je to pitanje rešeno.

“U to vreme skoro 90 zemalja je priznalo Kosovo, u vreme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova, tako da danas Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije”, napominje Dačić i dodaje da “koliko je ko uradio najbolje govore pohvale koje Tadiću i Jeremiću upućuju albanski lideri kao zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu”.

“Srbija i Vučić su milion puta jasno rekli da mi želimo dijalog i mirno rešenje problema, ali da ne pristajemo na ucene i ultimatum za priznanje Kosova. Zato prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo", istakao je Ivica Dačić.

Beni
01. Avgust 2020.
Sta nas treba vasa priznanja mi u dialog idemo sto nas metori usa britania italia franc i tako dalje rekli idite za neki mesec i zaversi sve sta nas treba vasa priznanja bez vas je fantazi nista serbski na kosovo samo formalno kosova ide a potparol miloseviq priqa kao patriot kad hoqe da dogje uzima dozvole haha za unotrasnje politike serbi samo kao turisti nista vise na ruski na zdravlje
Bole zemunac
02. Avgust 2020.
Pa zato sto bez priznanja nema ni UN, a kakva ste vi onda drzava ako niste tu clan? A do kraja godine racunaj da ce jos nekoliko zemlja povuci svoja priznanja.