Dačić sa Brajtvejtom o dijalogu Beograda i Prištine

Džulijan Brajtvejt i Ivica Dačić
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas generalnog direktora za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova i razvoja Ujedinjenog Kraljevstva Džulijana Brajtvejta, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, dijalogu Beograda i Prištine i aktuelnim međunarodnim pitanjima. 

Kako je saopštilo Ministarstavo spoljnih poslova, tokom otvorenog razgovora, istaknut je obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje Srbije i Britanije u svim oblastima od interesa za dve zemlje. 

U kontekstu zajednički izražene želje za daljim intenziviranjem političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, ministar Dačić je iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, dijalog Beograda i Prištine, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Sagovornici su se saglasili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije, navode iz MSP.