Dačić sa Fidanom o Kosovu i saradnji Srbije i Turske

Ivica Dačić i Hakan Fidan
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

U nizu bilateralnih susreta, na marginama Antalijskog diplomatskog foruma, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je i sa ministrom inostranih poslova Turske Hakanom Fidanom, kojeg je obavestio o situaciji na Кosovu.

Dačić je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa Srbije i Turske i istakao da je važno nastaviti sa praksom održavanja sastanaka Visokog saveta za saradnju između dve zemlje, čije je osnivanje dodatno produbilo srpsko-tursku saradnju.

Naveo je i da bilateralni ekonomski odnosi predstavljaju temelj za dalje jačanje sveobuhvatne saradnje dve države, te da bi intenziviranje rada Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju između Srbije i Turske moglo dati dodatni doprinos.

Dačić je turskom kolegi zahvalio na pozivu da učestvuje na Forumu, koji predstavlja važnu platformu za razmenu mišljenja o najznačajnijim regionalnim i međunarodnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić se u Antaliji sastao i sa  šefom diplomatije Libana Abdalom Bu Habibom.

U razgovoru je istakao da Srbiju i Liban vezuje duga tradicija iskrenog prijateljstva, kao i da je Beograd spreman da nastavi to prijateljstvo da jača, pre svega kroz razvoj saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Šef srpske diplomatije razgovarao je i sa koleginicom iz Paname Janainom Tenavej Menkomo.

Naše dve zemlje više od 70 godina razvijaju bilateralne odnose i spremni smo da nastavimo angažman na iznalaženju mogućnosti za dalje unapređenje obostrano korisne saradnje, rekao je Dačić.