Dačić sa kolegom iz Katara o unapređenju saradnje, naročito ekonomske

Ivica Dačić i Mohamed bin Abdulrahman bin Džasim Al Tani
Izvor: MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Kataru sa ministrom spoljnih poslova Кatara šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al Tanijem i tom prilikom ocenio odnose dve zemlje kao izuzetno prijateljske, te izrazio nadu da će se nastaviti visok nivo kontakata, ali i praktične saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti ekonomije i investicija.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, sagovornici su se saglasili da je intenzivniji politički dijalog u poslednjih nekoliko godina rezultirao suštinskim unapređenjem bilateralne saradnje, ali su takođe zaključili da postoji i neiskorišćen potencijal, naročito u oblastima ekonomije, privrede i poljoprivrede.

U kontekstu zajednički izražene želje za daljim jačanjem odnosa i intenzivnijom razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, ministar Dačić iskoristio je priliku da pozove svog katarskog kolegu u zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Dačić pohvalio je organizaciju svetskog prvenstva u fudbalu i izrazio zahvalnost na pozivu za posetu ministru spoljnih poslova i ministru sporta Кatara.