Đukanović: Kurti govori šta mu drugi napišu, na Kosovu nije dobro nikome, nema perspektive

Vladimir Đukanović
Izvor: TV Hepi

Narodni poslanik, advokat i političar Vladimir Đukanović govorio je na Hepi televiziji o velikim izazovima koji su pred Srbijom, naročito jer preti velika opasnost od oružanih napada na Kosovu, ističući da predsednik Aleksandar Vučić ulaže nadljudske napore da do toga ne dođe.

"U više navrata sam istakao da ne očekujem ništa, voleo bih da budem demantovan još večeras, ali se plašim da je druga strana dovoljno podstaknuta od strane određenih kruga da idu da kraja, a to smo mogli da čujemo od samog Kurtija na konferenciji, koji je rekao da od 1. septembra neće moći KS tablice, nego RKS, to je samo povod", rekao je Đukanović. 

Đukanović je rekao da nikada nije izjavio da "rat ne možemo izbeći". 

"To su mi nametnuli. Sve dok postoji i i minimalna šansa, to se može izbeći. Šta će im osmatračnice, vežbe izdržljivosti, oni se pripremaju za ozbiljan oružani sukob, ozbiljna kriza ide. To su strašne stvari, naročito na Kosovu i Metohiji, gde ne postoji privreda, počele su u i restrikcije struje. Za sve su im krivi Srbi. Kurti govori šta mu drugi napišu, na Kosovu i Metohiji nije dobro nikome, nema perspektive. Oni su duboko svesni da to nije nezavisna država", kaže Đukanović. 

Đukanović se osvrnuo na svetsku krizu koja je počela da se oseća i na našem podneblju. 

"Molim naše građane da shvatimo da situacija koja dolazi može biti ozbiljna, ratno stanje može biti izvesno, treba da se pripremimo na najgori mogući scenario, svuda je kriza. Veoma je važno da što pre imamo novu Vladu, nemamo luksuz čekanja. Tek pre dva meseca smo završili izbore, to je van pameti, ali takav je zakon", naveo je Đukanović.