Đukanović: Opasnost od rata na Kosovu veoma izvesna

Vladimir Đukanović
Izvor: Pink

Narodni poslanik Vladimir Đukanović kaže da je opasnost od oružanog sukoba na Kosovu veoma izvesna i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ulaže nadljudske napore da do toga ne dođe, prenosi Pink.

“Sukob je vrlo izvestan i može da bude svega i svačega. Ljudi su na moru, odmaraju se, i ne razumeju šta se dešava i ozbiljnost situacije. Dakle, ratni sukob je vrlo izvestan i činimo sve da ga sprečimo. Vučić ulaže nadljudske napore i nadamo se da će uspeti. U trci smo sa vremenom i moramo da učinimo sve da do toga ne dođe. I tokom kampanje smo govorili da je najvažnije sačuvati mir i stabilnost, a sada se borimo sa sporazumima koji su potpisani 2011. a koji su katastrofalni! Osim toga, imamo problem i sa tim što Kurti ima ozbiljnu podršku da radi ono što radi”, rekao je Đukanović

Đukanović dodaje da je specijalni izaslanik bivšeg predsednika SAD za dijalog Ričard Grenel rekao i da Srbi moraju da budu strpljivi ali da deo našeg javnog mnjenja Grenela smatra "remetilačkim faktorom" i rade sve da oteraju prijatelje Srbije.

Kaže da Kurti nije dobio nijedan pozitivan komentar na ono što je radio od ozbiljnih evropskih političara.

"Kurti je otišao prilično poražen iz Brisela, dok je Srbija izbegla da se o njoj ružno govori. Nemamo nijednu negativnu rečenicu o ponašanju naše zemlje", zaključio je Đukanović.