Dodik sa Putinom: Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji

Dodik sa Putinom
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kazanju, da Republika Srpska odbija da se pridruži sankcijama Zapada prema Rusiji i da neće u Nato, prenosi RTRS. 

"Potvrđujemo dobro odnose koje Srpska ima i gaji prema ruskoj državi i prema Vama. Ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama zapada prema Rusiji",  rekao je Dodik.

Istakao je da Zapad želi da izdejstvuju to svaki dan.

"Pogotovo bez oklevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u Natou", jasan je bio Dodik.

Istakao je da su Srbi dva puta bombardovani. 

"I znate, mogu vam posvedočiti da danas imamo ogroman broj mladih ljudi, tek novorođene dece koje imaju posledice od osiromašenog uranijuma, a čak 10 puta je povećano zračenje nad tim rejonom, kao i maligne bolesti uzrokovane tim bombardovanjem",  rekao je Dodik.

Istakao je da tako nije logično ni normalno da Srpska prihvati članstvo u NATO.

"Zapad kad je došao, odmah je privatizovao poslovne banke i sada biraju i da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga ",  naveo je Dodik.

Naglasio je da je Srpska stabilna politički i institucionalno.

"Dakle, održavamo se stabilno. Nemamo posebnih izazova, ali je primetno stalno podrivanje opozicije i alternativnih grupa prema stabilnosti Srpske", rekao je Dodik.