Drecun: Skupština će imati sve važniju ulogu u pregovorima o Kosovu

drecun
Izvor: Pink.rs

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić podneti izveštaj o pregovaračkom procesu za Kosovo i Metohiju je bitna jer ćemo u narednom periodu imati sve važniju ulogu Skupštine u tom procesu, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

On je gostujući na TV Prvoj ocenio da Aljbin Kurti i Vjosa Osmani mesecima nastoje da oneomoguće napredak u pregovorima.

"Kurti je potpuno nezainteresovan za bilo kakav napredak i prištinska strana ne želi ništa da primeni što je ranije dogovoreno. To je politički štetno i neracionalno. Kurti se ponaša kao neko ko ne zna šta je politika. To je put ka daljoj destabilizaciiji i narušavanju odnosa i kvaliteta života svih na Kosovu", rekao je Drecun.

On je dodao kako ne može da bude optimista i da kaže da će biti napretka u pregovoračkom procesu, jer na Kosovu je sve više napada na srpski narod, njegovu imovinu i SPC.

Drecun je upozorio na ponašanje prištinskih vlasti koje uvode sve više Albanaca u policijske snage na severu Kosova, protivno pravilu da policijske snage odražavaju etničku sliku na terenu.

"Na severu Kosova je 95 odsto Srba, a oni su ubacili u policijske jedinice 33 odsto Albanaca čime su obezbedili značajne albanske snage pod oružjem što je pretnja za Srbe", ocenio je Drecun.

Mark
22. Jun 2021.
Ceo serbija je na noge haha a mi nista ne valja sta pricaju iz serbije imamo svoje posao dignimo vojsku kapaciteta ekonomiju sport sve nek pricaju balavci kao da neko zanima na kosovo sta prica pffff nas ide dobro nek dusmani eksplodiraju ko to kaze ko to laze da kosova je mala nije mala ali sa dva derzava hahah