"Dušo, propala si": Mladi DSK obeležili trogodišnjicu Kurtijeve vlade

Forum mladih Demokratski savez Kosova
Izvor: Kosovo Online

Forum mladih Demokratskog saveza Kosova održao je danas simboličnu akciju pod nazivom "Dušo, propala si" ispred zgrade Vlade Kosova, a povodom treće godišnjice vlade premijera Aljbina Kurtija, prenosi Gazeta ekspres.

Građanima su delili letke u obliku srca na kojima piše "Srcem na večeru, za srce u inostranstvo", "Srce te drži u životu, ali te pušta kad račun dođe", "Srce srce puno, novčanik suv".

Predsednik Omladinskog foruma Paris Guri rekao je novinarima da ovom simboličnom akcijom podsećaju Vladu da se njihov mandat završava "neuspesima na svim poljima".

"Ova vlada već četvrtu godinu nastavlja sa neuspesima u obrazovanju, zdravstvu, ekonomiji, međunarodnim odnosima, podizanju blagostanja građana, u energetici i u svakoj drugoj sferi", rekao je Guri.

Kako je dodao, svakodnevno stotine mladih ljudi odlaze u Evropu jer zemlju u kojoj su rođeni više ne vide kao alternativu.

"Sa sadašnjom situacijom na Kosovu, niko ne može da im zameri", rekao je Guri.

Kako je dodao, danas na Dan zaljubljenih podsećaju Vladu da je ljubav prema Kosovu veća od svega i da budućnost pripada onima koji Kosovo vide kao mesto za život, a ne kao nešto privremeno.