Eparhija raško-prizrenska: Otvoreni akt agresije od strane policije na severu Kosova i Metohije

Eparhija raško prizrenska apel za zaštitu
Izvor: SPC

Eparhija raško-prizrenska pozvala je danas na smirivanje situacije na severu Kosova i na hitno povlačenje policijskih snaga jer, navodi, situacija može dodatno da eskalira.

"Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu eparhije.

Eparhija raško-prizrenska je pozvala i međunarodne snage Kfora i Euleksa da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije, a građane da pokažu maksimalnu uzdržanost.

"Povodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu Kosova i Metohije, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije. Prema podacima bolnice iz Severne Mitrovice najmanje jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena vatrenim oružjem od strane policije, a mediji saopštavaju da je broj povređenih veći", navela je Eparhija raško-prizrenska.

 

 

Zabeli ks
13. Oktobar 2021.
Nije Albansko Kosovo CrnaGora nitu albanska islamska zajednica spc
Tani
14. Oktobar 2021.
tako treba da branite krminal srbi u sever ne placaju ni struju si nista vec 20 godina dok albanci i srbi i drugi iz juga placaju sa njih, kriminal je krmininal nema etnicitet i crkva i srbi i svi treba da budu protiv kriminala