Garić: Srbi će uzeti stvar u svoje ruke

Miloš Garić
Izvor: Screenshot RTS

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić ocenio je da su Srbi na severu Kosova, posle nasilnih akcija kosovske policije, pritisnuti da se sami organizuju i da svoje opštine vode sami, van prištinskog sistema.

"Ovo što rade Albanci sa dugim cevima, sa šok bombama, Srbi neće prihvatiti. Neće da žive tako, u strahu i pod prisilom. Ljuto se varaju u Prištini. To što radi Kurti, u krajnjoj liniji, radi na svoju šetu", rekao je Garić u specijalnoj emisiji na RTS posvećenoj novoj krizi na Kosovu.

Srbi će, kaže, uzeti stvari u svoje ruke.

"Mi imamo mnogo razloga da brinemo za bezbednost, ali ovo je put za ono što u Prištini zovu Republika Srpska na Kosovu, pa dobiće je, jer će Srbi da uzmu stvar u svoje ruke“, rekao je između ostalog Garić.

Na pitanje da li se može očekivati reakcija posrednika sa Zapada koja će uticati da Kurti promeni politiku Garić je rekao da to ne očekuje.

"Dijalog je u ovom trenutku nemoguć, apsolutno besmislen i samo predstavlja paravan za Kurtijeve antisrpske akcije na terenu. Niti će Kurti da menja svoju politiku, niti će sa Zapada da menjaju pristup. Na kraju oni imaju isti cilj, pa zašto bi zaustavljali čoveka koji im radi posao na terenu", zaključio je Garić.