Gaši: Prisustvo ministara dok policija uklanja bilbord liči na predizbornu kampanju

Bejtuš Gaši
Izvor: Koha ditore

Bivši ministar unutrašnjih poslova Bejtuš Gaši kritikovao je ministre Vlade Kosova koji prisustvuju akcijama kosovske policije, prenosi Teve1.

Gaši ocenjuje da prisustvo ministara u akciji u Zvečanu, kada su uklonjeni bilbordi sa srpskim simbolima, liči na moguću predizbornu kampanju.

"To su rutinske operacije Kosovske policije, koja preduzima sve radnje protiv svih onih simbola koji su štetni i stvaraju napetost uopšte. Ipak, pompa koja se pripisuje uklanjanju bilborda, prisustvo dvojice ministara u takvoj akciji delovalo mi je preuveličano ili mogu reći da liči na moguću kampanju za izbore o kojima se razgovara da bi mogli biti tokom ove godine ili na proleće“, rekao je bivši ministar.

Bivši ministar koji je i profesor bezbednosti kaže da je prisustvo ministara nepotrebno, jer su takve radnje obaveza kosovske policije.

"Činilo mi se da je prisustvo nepotrebno, to je posao i obaveza kosovske policije, to više liči na političku poruku nego na korisnu poruku za stvaranje povoljne klime na celoj teritoriji Kosova, posebno u područjima u kojima živi stanovništvo sa srpskom većinom", dodao je on.

Pre nekoliko dana ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, zajedno sa ministrom lokalne samouprave Eljbertom Krasnićijem, prisustvovao je akciji kada su u Zvečanu uklonjeni bilbordi sa slikama Srba, počasnih građana ove opštine.