Gašić sa Nešićem o saradnji Srbije i BiH u borbi protiv kriminala

Gašić i Nešić
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem o saradnji dva ministarstva u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, iregularnih migracija i bezbednosti granice.

"Gašić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i da ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje u cilju očuvanja regionalne bezbednosti", saopšteno je iz Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije.

Zajednička borba protiv prekograničnog kriminala i suzbijanja iregularnih migracija, kako je istaknuto, od ključnog je značaja za obe države, imajući u vidu da, kao tranzitne zemlje, obe trpe pritisak masovnih migracija. Gašić je pohvalio i realizaciju zajedničkih akcija koje su sprovele dve policije.

Ministar Nešić zahvalio je Srbiji na izbalansiranom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i ocenio da je Srbija jaka i stabilna država koja teži očuvanju mira i stabilnosti celog regiona.

Dvojica ministara su se saglasila da je neophodno nastaviti sa bliskom komunikacijom i koordinacijom dva ministarstava u cilju veće bezbednosti građana, kroz unapređenje saradnje i organizaciju zajedničkih obuka dveju policija.