Hadžiu: Kurtijeva vlada neće opstati još dugo, pašće sredinom decembra

Bekim Hadžiju
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik DPK Bekim Hadžiju ocenio je da vlada Aljbina Kurtija neće opstati još dugo, navodeć da se pad vlade očekuje do sredine decembra, preneo je Reporteri.

"Maksimalno, opstanak ove vlasti biće decembar, ali ne dalje", rekao je Hadžiu za ATV i pozvao vladu da raspiše izbore.

"Pozivam ih i javno, hajde da izmerimo podršku. Idemo ka građanima. Prekršili ste sva obećanja, za koja ste dobili poverenje građanina. Prvi put se dešava da se kosovski budžet više koristi za subvencije nego za kapitalne investicije", rekao je Hadžiu.

On je prokomentarisao i izjavu premijera Kurtija o nestanku opozicije posle izbora, rekavši da je opozicija tu da ponudi alternativu.

"Opozicija je tu da ispravi vlast i ponudi alternativu. Volim ovo. Modus operandi brisanja političkih protivnika ne može da važi kao da su izbrisali poljsku naftu, poljski šećer… To vreme je prošlo", rekao je Hadžiu.

Dodaje da se građani stalno žale na Kurtijevu vladu.

"Ako imaju to poverenje, zašto se onda plaše da vrate mandat narodu. Ako su Kurti i njegova vlada dobro radili, građani to cene. Međutim, svi imaju zamerke na ovu vladu. Priča se da je deo novca koji je ukraden kroz energetsku aferu, preko Martina Beriše, uložen u društvene mreže i Samoopredeljenje ga je koristio za predizborne kampanje", rekao je Hadžiu.