Hadžiu o izborima u Samoopredeljenju: Danas je dan demokratije

aljbuljena hadžiju
Izvor: EFJ

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu istakla je da je danas dan demokratije u Samoopredeljenju i pozvala sve članove da glasaju.

Hadžiu je na Fejsbuku istakla da je danas dan da svaki član Samoopredeljenja ostvaruje svoje pravo da odlučuje o novim organima i strukturama i za svoje predstavnike.

"Pozivam sve članove da ostvare ovo pravo i postanu deo donošenja odluka, da se opredele ne samo za pokret već i za državu svojim glasom u najvećoj političkoj organizaciji u zemlji", navela je ona.

Prema njenim rečima, ove godine Pokret osniva omladinsku i žensku organizaciju.

"Ove godine po prvi put osnivamo omladinsku i žensku organizaciju.Kroz organizaciju žena ćemo našu bitku za socijalnu i rodnu ravnopravnost podići na još jedan nivo", navela je Hadžiu.

Aljbin Kurti je jedini kandidat za predsednika Samoopredeljenja. 

Politikolog Aljbinot Maljoku izjavio je da ponovno kandidovanje Aljbina Kurtija za predsednika Pokreta Samoopredeljenje neće doneti neophodne reforme u toj stranci, dok nekadašnja članica Kurtijevog pokreta Šćipe Pantina kaže da je mnogim članovima Pokreta Samoopredeljenje uskraćeno pravo da se kandiduju za lidera, preneo je ranije Kljan Kosova.