Haradinaj: Hvala Nemačkoj na podršci Kosovu

Ramuš Haradinaj
Izvor: Fejsbuk/Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je tokom posete Nemačkoj da je ponosan kada upoznaje arhitekte, umetnike, inženjere, lekare, talentovane preduzetnike, koji svojim uspesima predstavljalju Kosovo na najbolji način.

Haradinaj, koji se u Nemačkoj zajedno sa još dva poslanika svoje stranke Time Kadrijaj i Beke Berišom, sastao sa predstavnicima dijaspore, objavio je na Fejsbuku da je zahvalan Nemačkoj na doslednom stavu u korist teritorijalnog integriteta Kosova.

"Informisao sam ih o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, ekonomskoj i energetskoj krizi u zemlji, a takođe sam razjasnio proces postizanja konačnog obavezujuće-pravnog sporazuma za međusobnim priznanje Kosova i Srbije. Sunarodnike je zanimala i uloga ABK u opoziciji, a dobio sam i divnu vest o nezapamćenom aktiviranju dijaspore za ABK i njegovu viziju", napisao je Haradinaj.

Haradinaj je u objavi dodao da je zahvalio predsedniku ABK za Nemačku, Uke Bljakaju, i poželeo uspeh novoizabranom predsedniku za nemačku pokrajinu Severna Rajna-Vestfalija, Škeljzenu Fetahaju.

"Naša dijspora je godinama unazad stub konsolidacije kosovskog državljanstva, bezrezervna podrška privredi, a sada uzor uspeha i dostignuća. Uvek zahvalan na njihovoj bezuslovnoj posvećenosti otadžbini. Uveravao sam ih da Alijansa ima otvorena vrata za svakog od njih", poručio je Haradinaj.