Haradinaj: Odluka Ministarstva obrazovanja uznemirujuća i pogrešna

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je ova odluka PMinistarstva obrazovanja o ukidnju besplatnih udžbenika uznemirujuća i pogrešna, prenosi Koha.

Poslanička grupa ABK je zajedno sa nekoliko opštinskih načelnika prosvete i članovima Ujedinjenog sindikata obrazovanja, održala okrugli sto na temu stanja u obrazovanju.

"Svi smo delili neke brige oko obrazovanja, materijalnog statusa nastavnika, teško je tražiti kvalitet obaveza ako nema finansijskog tretmana za nastavnike. Nadali smo se da će Vlada doneti rešenje o povećanju plata. Zabrinjava nas stanje sa školskim udžbenicima, nismo hteli da se mešamo u odnos sa nastavnicima, roditeljima i decom. Na način kako se danas sprovodi distribucija udžbenika prelazi 12 miliona, šest do osam iliona je najskuplji trošak, bar šest miliona skuplji. Postoji rizik da deca zbog udžbenika gube nastavu tokom cele školske godine. Pozivam građane da budu oprezni, da obezbede udžbenike, da ne kasne i stavljaju ih na začelje, jer su posledice velike u procesu učenja“, rekao je Haradinaj tom prilikom.