Haradinaj: Odluka o formiranju Vojske Kosova najvažnija od proglašenja nezavisnosti

Ramuš Haradinaj
Izvor: Facebook

Pre dve godine Skupština Kosova, sa 106 glasova za i jednim uzdržanim, usvojila je tri zakona i promenila mandat Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, ali bez promene imena.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je Vojska Kosova u potpunosti spremna da služi u cilju mira i bezbednosti van granica Kosova.

"Danas, kada obeležavamo drugu godišnjicu usvajanja Zakona o Ministarstvu odbrane, Kosovskim bezbednosnim snagama i Zakona o službi u KBS, možemo reći da je Vojska Kosova u potpunosti spremna da služi za mir i bezbednost i van granica naše zemlje“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Takođe, naveo je da je 14. decembar 2018. bio istorijski dan za Kosovo, istovremeno naglašavajući da odluka o formiranju vojske uopšte nije bila laka.

"Datum 14. decembar 2018. bio je istorijski dan za Kosovo, dok je odluka o formiranju vojske bila jedna od ne lakih odluka, ali najvažnija nakon proglašenja nezavisnosti. Zahvaljujem se svakom poslaniku koji je glasao, jer to znači da je glasao za mir i sigurnost u regionu. Kosovo, čestitam drugu godišnjicu vojske!“, napisao je Haradinaj.

Srbin
14. Decembar 2020.
Bljak...