Haradinaj: Saveznik smo Kurtijevoj vladi u političkoj borbi sa Srbijom

Ramuš Haradinaj.jpg
Izvor: Reporteri

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je Kosovu danas, više nego ikad, potrebno političko jedinstvo, kako bi jednoglasno branilo svoj interes.

"Ja i moja stranka kao i poslanička grupa ABK, spremni smo da budemo saveznik ove vlade i ovog premijera u političkoj borbi sa Srbijom, da zaštitimo Ustav, integritet i suverenitet. Time se ni za jedan trenutak ne ugrožavaju prava srpske manjine na Kosovu. Kosovo danas nema pogodnost rasprava, niti za povlačenje, ni za ostavku, ni za nove izbore. Vlada bi trebalo da preuzme odgovornost u rešavanju otvorenih pitanja. Nikad nije kasno za unutrašnje političke borbe", naveo je Haradinaj na svom Fejsbuku.

Prema njegovim rečima informacije o bezbednosnoj situaciji na Balkanu nikad nisu bile tako uznemirujuće u poslednjih 20 godina i da se Kosovo danas suočava sa velikim izazovima, a da je najveći izazov konačni sporazum sa Srbijom za koji navodi da će najverovatnije ući u završnu fazu.

"Vlada Kosova i njen premijer Aljbin Kurti preuzeli su odgovornost, ali i poverenje biračkog tela, da se pozabave svim pitanjima vezanim za zatvaranje državnosti Kosova. Ova Vlada i ovaj premijer su tražili i dobili podršku naroda, 50 plus posto, da reše velika pitanja i danas nemaju pogodnosti ni da pomisle na eventualno povlačenje iz ove bitke. Naprotiv, ovo bi se smatralo dezerterstvom u odnosu na državni i nacionalni interes Kosova", napisao je Haradinaj.