Haradinaj-Stubla: Ne postoji snažna podrška Nemačke i Francuske koja garantuje dogovor

Meliza Haradinaj-Stubla
Izvor: Facebook

Predstavnica Alijanse za budućnost Kosova Meliza Haradinaj-Stubla rekla je da nije dovoljno jasna izjava Nemačke i Francuske u kojoj pozivaju na brzo obnavjanje dijaloga Beograda i Prištine.

Ona je na Tviteru napisala da se dve zemlje EU nisu jasno izjasnile o principima dijaloga, njegovoj svrsi, navodeći da ne  postoji snažna podrška koja garantuje konačni dogovor.

"Zajedničkom francusko-nemačkom pismu, iako je dobrodošlo, nedostaje potrebna jasnoća i odlučnost, posebno kada su u pitanju principi dijaloga o odbijanju ideje promena granica, svrsi dijaloga o postizanju međusobnog priznanja kao konačnog sporazuma i snažna evropska podrška obema stranama, kako bi se garantovao taj sporazum", napisala je ona na Tviteru.

Ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske zatražili su momentalno obnavljanje dijaloga između Srbije i Kosova, pod vođstvom Evropske unije. Francuski ministar Žan-Iv le Drijan i nemački ministar Hajko Mas naveli su da su odlučni u rešavanju svih preostalih prepreka između Srbije i Kosova.