Haradinaj zahvalio Rami na stavu u Savetu bezbednosti UN: Kosovo ima pravo na članstvo

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozdravio je stav premijera Albanije Edija Rame, koji je izneo u Savetu bezbednosti UN, u diskusiji sa ruskim ambasadorom pri Ujedinjenim nacijama.

Haradinaj je na Fejsbuku naveo da su ti stavovi ne samo ispravni, već još jednom potvrđuju i pravo Kosova na članstvo u evroatlantskim institucijama.

"Stavovi premijera Albanije Edija Rame u Savetu bezbednosti UN ne samo da su ispravni, već još jednom potvrđuju pravo Kosova na članstvo u UN i u evroatlantskim institucijama i pravo Ukrajine da dobije rat protiv ruske agresije. Hvala vam", napisao je Haradinaj.

Albanski premijer Edi Rama ušao je u kraću diskusiju sa ruskim ambasadorom, kojem je zasmetalo što ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski govori prvi na zasedanju Saveta bezbednosti UN kojim ovog meseca predsedava Albanija.

Rama mu je na to odgovorio da ima rešenje za njega:

"Pošto ste nekoliko puta ponovili da je kršenje u tome da predsednik Zelenski govori pre nego što govore članovi Saveta, imam rešenje za to, ako se slažete – zaustavite rat i predsenik Zelenski neće govoriti. Ono što je njega ovde učinilo važnim i ono zbog čega je važno da mi prvo njega čujemo i da onda diskutujemo o tome, za to ste vi zaslužni, a ne mi".