Haziri: Kurti seje strah izjavama o mogućem novom sukobu, skreće pažnju sa unutrašnjih problema Kosova

Ljutfi Haziri
Izvor: Albanianpost.com

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri istakao je, komentarišući izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija o "pregrupisavanju trupa srpske vojske na granici sa Kosovom i opasnosti o novog sukoba i rata", da je reč o njegovom ličnom stavu i načinu da skrene pažnju sa unutrašnjih problema koje ima Kosovo, prenosi Reporteri.

Haziri je rekao da su upozorenja predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da Rusija želi da podstakne nove sukobe na Balkanu opravdana jer se radi o "čoveku koji je u ratu", ali da se na Balkanu ništa nije suštinski promenilo.

"Premijer Kosova, umesto da se bavi unutrašnjim problemima i prioritetima koje ova država ima da deeskalira i smiri situaciju u interesu naroda, on nastavlja da seje strah u ljudima. Ovo nije stvarno, već pomeranje pažnje sa unutrašnjih problema, potencijalno vezanih za Srbiju, loš Ohridski sporazum, nacrt statuta", ocenio je Haziri.

Haziri je rekao da je Kosovu Kfor, a svoju ulogu imaju i KBS i Kosovska policija, te da ne treba da postoji strah u javnosti.

Smatra da ni građani Srbije ne veruju da Srbija može da se vrati na Kosovo.

"To su politički manevri, jer Srbija ima izbore i koriste Kosovo kao kartu", zaključio je on.