Hodžaj: Bisljimi se proglasio neuspelim pregovaračem

Enver Hodžaj
Izvor: Reporteri

Bivši kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj ocenio je da se glavni pregovarač Kosova u dijalogu Prištine i Beograda, izjavom da Kosovo mora biti spremno za rat, proglasio neuspelim pregovaračem.

"Transformacija spoljne politike Kosova kao mehanizma da se ništa ne čini, učinila je da se Kosovo na međunarodnom planu pojavi kao kuća od kartona, u kojoj svaki čas može izbiti rat, što više pokazuje lični profil političkih avanturista koji danas vode Kosovo, nedostatak znanja o međunarodnoj komunikaciji i arogancija kao način da sakriju svoju psihičku slabost", naveo je Hodžaj na Fejsbuku.

Kako je dodao, Besnik Bisljimi je tipičan primer neukog političara koji je vođen željom da pokaže da nešto radi, nesvestan odgovornosti i izgubljen u vremenu i prostoru.

"Potpredsednik Vlade Besnik Bisljimi je tipičan primer neukog političara koji meša smisao političke pozicije sa osetljivošću veze sa javnošću u trenutku dok se u ukrajinskim medijima navodi da moraju biti spremni za rat. Kada pregovarač ne uspe, on govori o ratu. Ovakvom izjavom Besnik Bislijmi se proglasio neuspelim pregovaračem", naveo je Hodžaj.

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi ocenio je da je bezbednosna situacija na severu Kosova krhka, naročito posle događaja u Banjskoj u septembru prošle godine i istakao da Kosovo mora da bude spremno za rat.