Humoli razgovarao sa Abazijem o osnivanju nove poslaničke grupe

Fatmir Humoli
Izvor: Ekonomia Online

Dvojica bivših poslanika Samoopredeljenje Fatmir Humoli i Haki Abazi razmišljaju o osnivanju nove poslaničke grupe.

"Razgovarali smo da udruženi napravimo novu poslaničku grupu jer kao pojedinci nismo u mogućnosti. To bi bio jedini način da idemo napred, kao grupa, jer Kosovu trebaju dobre stvari, posebno da bismo sproveli politički program koji smo imali u predizbornoj kampanji. Abazi i ja ponekad imamo različite stavove  ali ja moram da pronađem zajedničku tačku kako bismo imali priliku da sarađujemo", rekao je Humoli za Dukađini.

Abazi je nekoliko puta izneo sumnju da unutar poslaničke grupe Samoopredeljenje ima i drugih nezadovoljnih poslanika zbog čega Humoli kaže da je neophodno pronaći zajednički jezik.

"Naći ćemo zajednički jezik sa svima koji su zainteresovani da stvari krenu napred. Oni koji su zainteresovani, oni koji imaju volju i želju da realizuju program izborne kampanje, imaće priliku da to pokažu”, dodao je Humoli.

Analitičar Visar Džani kaže da je mogućnost za stvaranje nove poslaničke grupe teška.

"Gospodin Humoli je takođe u prošlosti imao neke akcije koje nisu bile u skladu sa poslaničkom grupom unutar Samoopredeljenja. Ovo što sada planira malo je više od individualnog delovanja. Šansa za stvaranje poslaničke grupe je mala jer za sada imamo samo Humolija, a ako računamo i Abazija, sa dva poslanika je skoro nemoguće to ostvariti jer treba bar pet poslanika”, rekao je Džani.