Ibrahimi: Za posledenje dve decenije, samo Kurtijeva vlada ne sarađuje sa opštinama

Ekonomia online
Izvor: Ekonomia online

Predsednik Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi, govoreći o 20-godišnjem iskustvu sa svim kosovskim premijerima počev od pokojnog Bajrama Redžepija pa do aktuelnog premijera Aljbina Kurtija, naveo je da se do aktuelne vlade nije desilo da nema saradnje sa opštinama, prenosi Gazeta ekspres.

Ibrahimi je naveo da su se u prošlosti, opštine o svemu konsultovale sa premijerima, u korist građana.

"Kada je Avdulah Hoti bio premijer, a radilo se o projektu vrednom sedam miliona evra, imali smo dilemu, sa ministrom Bajramijem. Hoti je bio u Vašingtonu u zvaničnoj poseti, zvao sam ga i konsultovao se sa njim. Tako da je saradnja bila veoma dobra", rekao je Ibrahimi.

Prema njegovim rečima, nijedan predsednik, nijedan premijer ili ministar prethodnih vlada nije gradonačelnike i predsednike opština posmatrao kao što to čini aktuelna vlada Aljbina Kurtija.

"Nije se desilo u protekle dve decenije da u okviru dva budžetska slušanja, nijedan projekat opština, kojih je bilo na desetine, nije podržan. To se desilo samo sa ovom vladom", ukazao je Ibrahimi.

Napominje da se mnogi vladini projekti delegiraju resornim ministrima, a zatim se dele na osnovu političkih preferencija.

"Udar na opštine je udar na građane, jer se život razvija na lokalnom nivou. Ako ne podržite opštine i smanjite im kapitalne investicije, to direktno utiče na život građana", zaključio je Ibrahimi.