Iznad Jarinja osvanula osmatračnica, Kosovska policija ukopava cisterne

Osmatračnica iznad Jarinja
Izvor: Večernje Novosti

Kako se bliži 1. septembar, za kada su vlasti u Prištini najavili da počinje primena odluke o suspenziji srpskih dokumenata i registarskih tablica, tako Albanci svakodnevno pripremaju teren za nasilno sprovođenje ove mere koja od Kosova može da napravi bure baruta, prenose Večernje novosti.

Svega tri dana pošto su "Novosti" objavile da se Kurtijevi specijalci ubrzano obučavaju za razbijanje barikada i upotrebu teških mitraljeza, danas rano ujutru, kako prenose naši izvori, Kosovska policija formirala je osmatračnicu kod telekomunikacionog repetitora iznad administrativnog prelaza Jarinje.

Istovremeno, Kosovska policija počela je da ukopava u zemlju cisterne za naftu, u cilju sprečavanja oštećenja i eksplozije.

Očigledno je da ovo sve ukazuje na to da se Priština sprema za udar na sever Kosova i da se neće libiti da upotrebi silu ako Srbi ne prihvate dokumenta lažne države.

Informacije da KP postavlja osmatračnice blizu administrativnih punktova samo potvrđuje saznanja "Novosti" da Kurtijevi specijalci uveliko izviđaju teren i biraju najpodesnije kote za napad.

Naše službe došle su do saznanja da Albanci žele da instaliraju i snajperska gnezda, a meta bi im bili viđeni lokalni Srbi i funkcioneri Srpske liste. Predsednik Aleksandar Vučić u petak je otkrio da Beograd zna imena šestorica naših ljudi čiju likvidaciju sprema Kurtijeva vlast.