Jake snage Kfora u Zubinom Potoku i Leposaviću oko opštinskih zgrada

Kfor u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

Ispred zgrade opstine Zubin Potok jutros su prisutne jake snage Kfora, kao i brojni pripadnici specijalane kosovske policije, a kako javlja ekipa Kosovo onlajna na licu mesta, isto je i u Leposaviću.

U Leposaviću su razvukli bodljikavu žicu oko zgrade opštine.

Patrole Kfora blokirale su jutros za automobilski saobraćaj ulice koja vodi do zgrade opštine Zubin Potok, pa se do opštine može samo peške.

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović u razgovoru sa pripadnicima policije zatražio je da se Opština oslobodi i poručio da će se Srbi okupljati i u narednim danima.

Mirjana Vučetić, ispred Privremenog organa opštine Zubin Potok, poručila je da građani ne žele da se zgrada Opštine pretvori u kasarnu.

"Nećemo da ovo bude kasarna, mi ne branimo vašem gardonačelniku da bude gradonačelnik u Čabru. Ovo su mirni protesti, ovo je srpska država i nećete moći da nas proterate", porucila je Vučetić.

Da podsetimo, škole na severu Kosova jutros ne rade zbog novonastale bezbednosne situacije i ogromnog prisustva kosovske policije koja je u petak nasilno upala u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.