Jevtić: Mržnja prema Vučiću i Srpskoj listi jedina politika Đilasa i Kurtija 

Dalibor Jevtić
Izvor: RTK2

Potpedsednik Srpske liste Dalibor Jevtić kaže da se izjava Dragana Đilas u kojoj Srbe na Kosovu naziva kriminalcima ne razlikuje ni za slovo od stava Aljbina Кurtija koji pod tim izgovorom šalje specijalce da pucaju na "kriminalce". 

On je na Fejsbuku napisao da je mržnja prema predsedniku Aleksandaru Vučiiću i Srpskoj listi Đilasova i Kurtijeva zajednička, usklađena i jedina "politika". 

"U trenutku kada Srbi na Kosmetu svakodnevno trpe raznorazne pritiske i nepravde od strane Kurtija, Đilas je ovih dana u Vašingtonu kako bi Srbe na Kosmetu nazivao kriminalcima i na taj način pripremio zvaničnu posetu Kurtija Vašingtonu koji će uskoro na istom mestu da potvrdi te iste stavove", napisao je Jevtić.

Naveo je da dok albanski predstavnici glasno i javno govore da im je predsednik Aleksandar Vučić prepreka u ostvarivanju njihovih ciljeva i da "Vučić mora da padne sa vlasti", Dragan Đilas isto to ponavlja u Vašingtonu. 

"Bez trunke stida Đilas je rekavši da su Srbi na Kosovu kriminalci, i Srećka Sofronijevića, Ranka Bacića, malog Nikolu Perića i sve druge hrabre Srbe na Kosovu nazvao kriminalcima! Upravo zbog toga Srbi sa Kosmeta i severno i južno od Ibra imaju jednu poruku za Đilasa, a to je da ga se svaki Srbin stidi! Dragan Đilas je bruka i sramota svakog Srbina sa Kosova i Metohije", naveo je Jevtić.