Kadirov: Nećemo zaboraviti dobra dela Srbije i Vučića

Ramzan Kadirov
Izvor: Nultatacka.rs

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov kaže da Rusija i on lično nikada neće zaboraviti da Srbija, jedina uz Belorusiju, nije uvela sankcije Rusiji i posebno se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na politici mira, prenosi B92.

Takođe, kao lider većinski muslimanske Republike, u intervjuu za Tanjug, preneo je pozdrave svim muslimanima u Srbiji i najavio jačanje saradnje u korist Srbije i Rusije. Na pitanje kako gleda na činjenicu da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić, jedini uz Belorusiju, nisu uveli sankcije Rusiji, Kadirov kaže da je to bratski potez.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučič i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko primer su nesebičnog služenja svojoj otadžbini. Oni su nacionalni lideri i istinske patriote svojih zemalja, koji se u svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici rukovode interesima sopstvenog naroda, a ne sankcijskom psihozom anglo-saksonskog sveta. Naše zemlje povezuju mnogovekovne bratske veze prijateljstva i saradnje u svim sferama života. Veoma mi je drago da politika koju sprovode srpske i beloruske vlasti, ne obazirući se na agresivni spoljni pritisak, doprinosi jačanju mira i sloge između naših država. Rusija ni u jednom trenutku nije zaboravljala dobra dela! Nećemo zaboraviti ni mi, braćo", poručio je Kadirov.

On je poslao poruku muslimanima koji žive u Srbiji kojima je preneo pozdrave.

"Sa velikim zadovoljstvom prenosim tople pozdrave u svoje i u ime celog bratskog čečenskog naroda svim muslimanima u Srbiji. Želim im miran i uspešan život za dobrobit cele Srbije. Pamtimo i zahvalni smo srpskim muslimanima i svim Srbima na sprovođenju događaja u znak sećanja na našeg prvog predsednika, heroja Rusije Ahmat-Hadžija Kadirova. Prošle godine je ova zemlja bila i domaćin međunarodnog okruglog stola posvećenog 70. godišnjici Ahmat-Hadžija", kazao je Kadirov.

Naveo je da su mu se prošlog leta obratili stanovnici Raške oblasti u Srbiji sa molbom za izgradnju škole za hafize u Novom Pazaru.

"Između Srbije i Čečenske Republike u sastavu Rusije uspostavljene su tople prijateljske veze koje nameravamo da aktivno razvijamo u korist Srbije i naše velike otadžbine – Rusije", zaključio je Kadirov.