Kajtazi: Narušeni odnosi sa SAD, nije važno šta Kurti kaže – Kosovo će platiti račun

Fadilj Kajtazi.jpg
Izvor: Print Screen

Stručnjak za bezbednost Fadilj Kajtazi kaže da su narušeni odnosi Kosova i SAD, kao i da nije važno šta kaže kosovski premijer Aljbin Kurti, jeć će svakako Kosovo platiti račun, prenosi Gazeta Blic.

On je govorio i o izjavi zamenika sekretara O'Brajena i naveo da ona pokazuje da su odnosi  Kosova sa Amerikom ozbiljno kompromitovani.

Ističe da nije važno šta premijer Kurti kaže, jer će, prema njegovim rečima, Kosovo platiti ovaj račun. 

"Izjava O'Brajena je 'negativna nota' u odnosima sa SAD. Pokazalo se da su ovi odnosi ozbiljno narušeni, a time i politika nacionalne bezbednosti. Ovaj kreirani izveštaj podseća na basnu o žabi koja nosi paket, jer ono što premijer Kurti kaže nije od važnosti. Kosovo će platiti račun", rekao je Kajtazi.

Dodaje da  je rat u Ukrajini najbolji primer uticaja spoljne politike i ističe da je za to dobar primer "oslobođenje Kosova".

"Osnovne stubove politike nacionalne bezbednosti čine spoljna, ekonomska i odbrambena politika. Slučaj oslobođenja Kosova i aktuelni rat u Ukrajini najbolji su primer šta znači spoljna politika i njen uticaj kao faktora nacionalne bezbednosti", rekao je Kajtazi.