Kancelarija za KiM: Još jedan u nizu incidenata koji ukazuju na težak položaj Srba na KiM

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je obijanje i pljačka kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

Kako se navodi porodici Stević je time direktno ugrožena egzistencija. Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova. 

"Кancelarija za Кosovo i Metohiju uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Кosmetu i nastavićemo i dalje da insistiramo da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi", stoji u saopštenju.

Kako se dalje navodi, Beograd vodi odgovornu i konstruktivnu politiku, a Srbi na KiM odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima.

"Nikakve provokacije sa albanske strane neće uticati da se izazove neprimerena reakcija našeg naroda. To treba da shvate i političari u Prištini i da konačno počnu da komuniciraju jezikom verske i nacionalne tolerancije, jer dosadašnjom antisrpskom retorikom samo stvaraju tenzije na terenu", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.