Kancelarija za KiM: Petković zvanično preuzeo dužnost direktora

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je novopostavljeni direktor Petar Petković, kojeg je vlada na tu funkciju imenovala 8. oktobra, danas zvanično preuzeo dužnost od svog prethodnika Marka Đurića.

Kako je navedeno u saopštenju. Petković i Đurić potpisali su u kabinetu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u prisustvu članova proširenog kolegijuma bivšeg direktora, Zapisnik o primopredaji dužnosti.

Novom direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju predati su: Izveštaj o radu, Izveštaj o broju i strukturi zaposlenih i radno angažovanih i Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

"Petar Petković na funkciju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju stupa nakon što se od 2016. godine pitanjima u našoj južnoj pokrajini bavio sa mesta pomoćnika direktora Kancelarije", navodi se u saopštenju.

Portal Kosovo Onlajn ranije danas objavio je kompletnu biografiju novog direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.