Konjufca: Biće novih izbora na severu Kosova

Gljauk Konjufca
Izvor: Klan Kosova

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca rekao je da je optimista u pogledu uspeha peticije o smeni gradonačelnika na severu i da je 21. april već određen kao datum za glasanje o mogućem razrešenju aktuelnih predsednika opština, prenosi Gazeta ekspres.

"CIK je najavio proces peticije, izgleda da će peticija uspeti i biće novih izbora. Sada govore da žele da učestvuju na izborima, i to daje novi pravac celom političkom procesu“, rekao je on.

Konjufca je, upitan šta će se desiti ako Srbi izađu na izbore, srpski kandidati pobede i kosovska zastava bude uklonjena sa opštinskih objekata, rekao da je to protivzakonito.

"Efekat je da kada izađu na izbore i prihvate državu Kosovo, ne mogu da kažu da mi prihvatamo izbore, ali ne i simbol države Kosovo. Znali su kako to da urade, ali ovo nas je dovelo ovde. Šta je rešenje, rešenje je prihvatanje kosovske realnosti, prihvatanje države Kosovo. Biće zaštićena po svaku cenu, zastava je državni simbol i obavezna je opštine da ima zastavu Kosova“, rekao je Konjufca.