Konjufca sa sastao sa Rauom, razgovarali o angažovanju Poljske u regionu

Konjufca i Rau
Izvor: Lajmi

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca sastao se sa ministrom spoljnih poslova Poljske i predsedavajućim OEBS Zbignjevom Rauom sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje dve zemlje i angažovanju Poljske u regionu kao predsedavajuće OEBS, prenosi Ljajmi.

“Konjufca i Rau su razgovarali su o intenziviranju saradnje dve zemlje i opredeljenju Poljske u regionu kao predsedavajuće OEBS. Razmenjena su mišljenja i o radu zakonodavnog tela, napretku koji je Kosovo postiglo preduzimanjem reformi u oblasti vladavine prava, slobode izražavanja, demokratije, izbornog sistema i ljudskih prava, kao i saradnje Skupština sa misijom OEBS na Kosovu”, sopštila je Skupština Kosova.

Konjufca je izrazio zahvalnost na podršci Poljske i intenziviranju saradnje, ponovivši da je budućnost Kosova i Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Sagovornici su izrazili spremnost za dalje bilateralne odnose i saradnju između Kosova i Poljske. Oni su takođe istakli integraciju Zapadnog Balkana u EU kao pitanje od strateškog značaja.

Na sastanku je bilo reči i o odnosu Kosova prema, kako je navedeno, "agresiji" Rusije u Ukrajini.