Konstituisana SO Leposavić – Todić preuzeo novi mandat

Konstitutivna sednica SO Leposavić
Izvor: Opština Leposavić

Potpisivanjem svečanih izjava i izborom novog predsednika Skupštine opštine danas su u Leposaviću stupili na dužnost novoizabrani odbornici i gradonačelnik Zoran Todić koji će ovom opštinom upravljati i u naredne četiri godine.

Todić je na konstitutivnoj sednici, održanoj u sali Skupštine opštine Leposavić, čestitao novoizabranim odbornicima i poželeo im puno uspeha u budućem radu, ali i izrazio zahvalnost pre svega rukovodstvu Srpske liste koje mu je ukazalo poverenje da ponovo bude biran za gradonačelnika Leposavića, što je, kako je rekao, velika čast, ali svakako dodatna obaveza i odgovornost.

“Takođe, koristim priliku da zahvalim svim stanovnicima naše opštine na ukazanom poverenju na prethodnim izborima. Sam ovaj izborni rezultat je dodatna odgovornost i obaveza, kako za mene kao gradonačelnika, tako i za vas odbornike, da još više radimo na stvaranju bolje i perspektivnije sredine za život svih naših meštana bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost”, rekao je Todić.

On je izrazio uverenje da će tokom narednog perioda, kao i do sada, teritorija opštine Leposavić biti jedno veliko gradilište.

“Dodatnim zalaganjem i investiranjem, radićemo na rešavanju prioritetnih potreba i problema sa kojima se suočavaju stanovnici naše opštine. Pored obezbeđivanja novih radnih mesta što je svakako prioritet, radićemo na rešavanju problema sa vodosnabdevanjem, a nastavićemo sa ulaganjem u putnu i komunalnu infrasrukturu, nastavićemo sa ulaganjem u obrazovanje, zdravstvo kao i u ostale oblasti od javnog značaja u našoj opštini. Stoga, vas odbornike pozivam na saradnju, da radimo još više, još snažnije u interesu naših stanovnika koji su nam ukazali poverenje. Svesni vremena u kojem živimo, samo jedinstveni i dodatno  posvećeni možemo uspeti u razvoju naše opštine, a samim tim i u stvaranju kvalitetnijih uslova za život svih naših stanovnika“ rekao je Todić.

Kako je objavljeno na Fejsbuk nalogu “Leposavić portal” jednoglasnom odlukom odbornika za novog predsedavajućeg Skupštinom opštine Leposavić izabran je Stevica Vidosavljević.

„Naša je obaveza da sa izvršnom vlašću napravimo bolji ambijent za život, za prosperitet, ostanak i opstanak na ovim prostorima. To nam je dužnost jer su nam građani dali veliko poverenje, što je vrlo važno. Moramo da se potrudimo da im to vratimo svojim radom da bi oni imali bolji život i bolje sutra. Moramo se potruditi da mlade ljude zadržimo i obezbedimo održivi opstanak na ovom području. Sela nam odumiru i u tom pravcu moramo delovati ulaganjem u putnu i komunalnu infrastrukturu, da pomognemo meštanima kako bi normalno funkcionisali“ rekao je Vidosavljević.

U novom sazivu Skupštine opštine biće 19 odbornika, svi iz Srpske liste koja je na lokalnim izborima osvojila najviše glasova meštana opštine Leposavić.