Kosovska vlada: Srbija ne može da gradi put Jarinje-Mitrovica

Severna Mitrovica
Izvor: Kosovo Online

Kosovska vlada oglasila se sinoć saopštenjem u kome navodi da "Srbija ne može da izvodi radove na putu Jarinje - Mitrovica", prenosi Ekonomija Onlajn.

Kosovska vlada je tako reagovala na jučerašnju najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će uskoro početi radovi na izgradnji puta Jarinje -Mitrovica.

"Put Jarinje-Mitrovica je regionalni put u Republici Kosovo. Odgovornost Vlade Republike Kosovo je da se pobrine za to, kao i za sve druge regionalne puteve na teritoriji Republike. Već smo u procesu procene trenutne situacije i potencijalne potrebe za ulaganjem u taj put. Takve izjave Vlade Srbije su bezobzirne i bilo kakva eventualna akcija u vezi s tim je neprihvatljiva za Republiku Kosovo", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Predsednik Srbije Alekandar Vučić najavio je juče da će najduže za mesec dana početi izgradnja puta Jarinje - Mitrovica, za koji je rekao da treba da bude ogledalo, a ne da nas, kako je kazao, bude sramota postojećih rupa. 
 

Mkc
01. April 2021.
Pa Narod severa ce samodoprinosom i donacijama da to isfinansira, Pristina nije mogla ni vakcine da nam obezbedi , cilj im je da nas nema !
Rado
01. April 2021.
Ma sza ima da se pita vlada Kosova i sta ima da se buni neka Vucic da sredstva i zavtsena prica i kompanije na Severu ce da odrade poso.Nemoze niko nikog da brani za izgradnju puteva to je za dobrobit naroda koji tu zive.Zasto do sada niste uradili taj put vi iz vlade Kosovo ako brinete za sve gradjane dada kada Vucic potego to pitanje bunite se.
Nostradamus
01. April 2021.
Koji ste vi albanci negativci , a nista pametno ne znate ni izgraditi ni sagraditi, uvek ste samo protiv. Cast izuzecima i dobrim ljudima.
Miodrag iz Peći
01. April 2021.
Šta je? Bahtiri se uplašio da će novim magistralnim (ne regionalnim) jer je to deo Jadranske Magistrale, putem brže tenkovi i borna kola stići do Južne Kosovske Mitrovice. Sramota je za vladu Kosova* da se tačno znaju putevi koji prolaze srpske a koje kroz albanske sredine.
Kroz nekada pustare prolaze auto strade a kroz srpske gradove i sela putevi puni rupa.
misterNO
01. April 2021.
Kad bi Vlada Kosova samo znala Zakone o lokalnoj samoupravi, ne bi lupetala ovakve gluposti. Imaju li oni ministra lokalne samouprave da im objasni u čijoj su nadležnosti putevi i njihovo održavanje? Političko moralni patuljci i kompleksi su čudna stvar…
niko
02. April 2021.
ne moze i tacka kad dogje red kosovo sam ce graditi to je zemlje kosovo nista od serbije tacka
Ja
02. April 2021.
Srbija ima pravo da gradi to radi u svojoj zemlji kosovo i metohije !!!!!!!
Ja
02. April 2021.
Nema ko sta da vas pita to je srpska zemlja gradi u svojoj zemlji kosovo je srbija !!!!!!!
Lio
02. April 2021.
Bravo republika Kosova