Krasnići: Skeptična sam po pitanju ukidanja kaznenih mera Kosovu

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići izrazila je sumnju da će kaznene mere EU prema Kosovu biti ukinute, bez obzira na preporuke visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepa Borelja, prenosi Dukađini.

Krasnići je navela da je zabrinuta zbog toga što Vlada Kosova neprestano donosi odluke koje nisu u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

Smatra da Kosovo zbog toga neće dobiti podršku svih 27 članica EU.

"Nadam se da će se dogoditi ono što kaže zamenik premijera Bisljimi, ali sam skeptičana da će mere biti ukinute. Mere neće biti lako ukinute, jer ih mora odobriti svih 27 država članica Evropske unije. Kosovo je ispunilo neophodne uslove, ali zbog odluka koje je ova vlada donela bez konsultacija sa međunarodnim saveznicima, skeptična sam da će se to desiti", navela je Krasnići.

Ukazala je da je važno da Kosovo koordinira svoje akcije sa međunarodnim partnerima kako bi osiguralo efikasan pristup u odnosima sa EU.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj preporučio je danas državama članicama da zauzmu stav o ukidanju mera protiv Kosova.