Krasnići: Vlada da razmisli i uzme u obzir izjave SAD i EU

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići izjavila je da Vlada treba da uzme u obzir izjave predstavnika EU i SAD o ukidanju dinara i zatvaranju opština i razmisli, prenosi Gazeta blic.

„Nedavne izjave predstavnika SAD i EU koje imaju za motiv nedavne odluke Kurtijeve vlade o zatvaranju paralelnih opština i nevladinih organizacija treba shvatiti sa velikom ozbiljnošću i treba odmah da se osvrne ova vlada, koja, u nedostatku koordinacije sa našim saveznicima, izaziva nove tenzije i pogoršanje situacije na severu Kosova“, rekla je Krasnići. 

Ona je naglasila da se DSK zalaže za proširenje suvereniteta na svaki deo Kosova, ali da takve akcije moraju biti koordinisane sa međunarodnim partnerima.

„Mi se zalažemo za proširenje suvereniteta na svaki deo teritorije naše zemlje, ali takve akcije moraju biti u punoj koordinaciji sa našim partnerima, SAD i EU, posebno u ovom periodu kada se čini da je situacija sve više delikatna u severnim opštinama. Zato ponavljam da bi trebalo hitno Vlada da razmisli, u skladu sa zabrinutošću naših saveznika“, izjavila je Krasnići.