Krasnići: Vlada je slika nesposobnosti, Kosovo nazaduje 

Memlji Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići ocenio da je kosovska vlada slika nesposobnosti i u spoljnoj i u unutrašnjoj politici i da nema pozitivnih rezultata godinu dana nakon njenog formiranja, prenosi Ekonomija onlajn.

"Nažalost, ako postoji jedna reč koja najbolje definiše ovu vlast, to je nekompetentnost. Ova Vlada je slika nesposobnosti i u spoljnoj i unutrašnjoj politici. Danas ne postoji sektor na Kosovu za koji se može reći da je u julu 2022. bolje nego u februaru 2021. Ova Vlada je dobila podršku građana i prošlo je godinu i po dana ove Vlade i efekti ni u jednoj oblasti nisu pozitivni", rekao je Krasnići. 

On je ukazao na to da Kosovo zbog nekompetentnosti vlade stagnira ili nazaduje. 

"Ekonomski rast je mnogo manji od inflacije i očekivanja za 2022. su da rast može biti 2,9 odsto, ali će inflacija i dalje biti na dvocifrenom nivou. Sve što se dešava je trend populizma, kao što je iznošenje fraze jedan zaposleni u svakoj porodici bez davanja dokaza koliko porodica nema zaposlenih i kolike će biti cene i efekti. Oni su potpuno nekompetentni i nesuvisli u onome što govore", rekao je Krasnići u intervjuu za Ekonomiju onlajn.