Kurti: Intervencija NATO zaustavila genocid nad našim narodom

Aljbin Kurti
Izvor: Ekonomia Online

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da je vojna intervencija NATO zaustavila genocid Srbije nad narodom Kosova, piše Reporteri.

"Posle oslobođenja dolazi mir, danas se sećamo i slavimo 24. godišnjicu oslobođenja Kosova i uspostavljanja mira u našoj zemlji, odnosno 12. juna. Zajedno sa predsednicom Kosova i predsednikom Skupštine, položili smo cveće u znak sećanja i odali počast humanosti Ibrahimu Rugovi, otporu Adema Demaćija, žrtvi Adema Jašarija i doprinosu NATO“, rekao je Kurti.

Kurti je naveo da će Kosovo uvek biti zahvalno.

Predsednica Vjosa Osmani je istakla da je "Kosovo oslobođeno baš na današnji dan posle rata Srbije protiv nevinog naroda u kome su izvršili genocid".

"Danas obeležavamo jedan od najvažnijih dana za naš narod, jedan od dana kada je naša zemlja oslobođena, nakon rata koji je rezultirao genocidom nad nevinim narodom. Ujutru smo odali počast vizionarima naše države, odali smo počast onima koji su postavili temelje države, ovde smo odali počast onima koji su dali pečat našoj državi. Zauvek smo zahvalni i ponavljamo svima koji su dali sve za našu slobodu, večnu zahvalnost prijateljima koji slobodu, demokratiju čine stvarnošću i svi građani uživaju u njoj", rekla je Osmani.