Preduzeća sa Kosova prvi put na poslovnom sajmu u Hanoveru

Kurti u Hanoveru
Izvor: Vlada Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti posetio je danas poslovni sajam u Hanoveru, na kojem su, uz pomoć vlade, prvi put predstavljena i kosovska preduzeća.

Delegacija Kosova, na čelu sa Kurtijem, na sajmu je upoznala predstavnike velikih i prestižnih kompanija, poput Majkrosofta, Simensa, Boša i drugih.

Nakon posete Sajmu, Kurti je razgovarao sa preduzetnicima iz raznih nemačkih kompanija, koje je upoznao sa investicionim potencijalima Kosova.

Kosovski premijer će se sutra će se sastati s premijerom Donje Saksonije, a zatim će prisustvovati prezentaciji na sajmu nakon čega ga očekuju sastanci sa međunarodnim kompanijama u dijaspori, navodi se u saopštenju vlade.

Sajam u Hanoveru je najveći međunarodni sajam koji pokriva širok spektar tema kao što su industrijska automatizacija, informaciona tehnologija, industrijska oprema, proizvodne tehnologije i usluge, energija i tehnologije mobilnosti.

Održava se u Hanoveru od 22. do 26. aprila, a kao manifestaciju sa tradicijom i značajem, posetio ga je i nemački kancelar Olaf Šolc.